Viimeinen päivä Buenos Airesissa

Moro ja muuta sellaista!

Olen jo viikon verran ollut kotimaan kamaralla, ja kyllä täytyy sanoa että vaikka kelit Argentiinassa olivatkin kuumat ja hikiset niin tämä Suomen luihin ja ytimiin iskeytyvä kylmyys alkaa tympiä. No onneksi kohta on kevät ja kesämekoissaan keikkuvia likkoja saa katsella terassilla huurteista nattien. Toivottavasti…

Meillä oli mielenkiintoinen vika päivä Buenos Airesissa sunnuntaina 26.1. Aamulla jätimme kamamme hotelliin säilytykseen kun koneemme vasta illalla läksi kohti kotomaata. Samalla selvisi miten hotellimme respaukko osasi muutaman sanan suomea: oli ollut aikoinaan töissä Ruotsin suurlähestystössä.

Ensi töksemme lähdimme hurjastelemaan metrolla pressan palatsin liepeille, syytä en enää muista. Minuta oli katkennut vyö ( joo joo, olen lihava ) ja onnekseni löysimme markkinakadun ja sieltä senor Vyönmyyjän. Hän myi minulle uuden hienon housunkannattimen n.6 eurolla vaikka hintalapussa luki kaksinkertainen hinta. Katsoi kai että paksu kannattaa vyöttää ennenkuin housut putoaa. Ja siinä vieressä oli mukava taverna jossa maistelimme pari olutta. Olisi siitä kadulta jotain hodareitakin saanut, mutta jono oli kamalan pitkä.

kuulerioluet Liman asema markkinabisset markkinakaaos

Ja pitkä oli markkinakatukin! Tajusimme karttaa tutkiessamme että katu vei samalle aukiolle jossa edellisenä sunnuntaina olimme olleet markkinoilla, ja että se itse asiassa kuului samaan markkinariehaan! Emme vain olleet sitä silloin tajunneet. Katu oli noin neljä kilometriä pitkä ja täynnä kaikenmaailman musikantteja ja omituisten tavaroiden myyjiä. Pääsimme myös ihastelemaan tangoesityksiä pienellä sisäpihalla jossa meile kaupattiin myös hodareita ihan asevelihintaan! Nastaa!

markkinamarina markkinamölyä markkinasuitsuke markkinatango minä muuri nakkikäärökauppias ophodarimesta opn hodari tytöt vauhdkkaat verkkarilikka

Sitten nappasimme taas metron ja hurautimme jonnekin kauas, päätepysäkille asti. Kn nousimme maan pinnalle tajusimme saapuneemme hyvinkin köyhään ja rähjäiseen kaupunginosaan. Joka puolella oi roskaa ja paskaa kilotolkulla ja ihmiset tuijottivat meitä turisteja dollarinkuvat silmissään. Eikä aukinaista baaria missään! Olenkin keksinyt mainion liikeidean: avataan Argentiinaan baari joka olisi auki sunnuntaisin ja maanantaisin kun sellaisia siellä juuri ei ole! Siellä sai janoinen turisti kurkku kuivana vaeltaa…

Ja törmäsimme täysin sattumalta myös pieneen aukioon jossa on sitten kuvia Argentiinassa kadonneista ihmisistä. Ja niitä on paljon! Siellä oli myös kenkiä ja muuta sälää jotka ovat kadonneille kuuluneet. Hallitys ei kamalasti kyseisestä hiljaisesta mielenosoituksesta pidä, mutta eivät raivonpurkausten pelossa uskalla sitä purkaakaan.

Veti hiljaiseksi…

kadonneet3 kadonneet4 kadonneet5 kadonneet6 katu kenkäplankkarit markkinarumpalit markkinaurinbisse meksikon asema nauri hodari pariskunta baanalla rähjähotelli sexshop torni tyttö kävelee tytöt vantsu kissatalo

Sitten olikin aika noutaa kamat hotellista ja hyvästellä henkilökunta. Olivat jotenkin iloisen näköisiä kun poistuimme…

Lentsikkakentällä oli porukka kuin pipoa ja muutenkin melkoinen hässäkkä, mutta pääsimme kuin pääsimmekin jättämään matkatavaramme KLM:n huolehdittavaksi. Sitten oli vapautunut olo! Juhlistimme lähtöä parilla oluella ja ostamalla viimeisett tuliaiset taxfreesta, ja sitten koneeseen.

Emme saaneet vierekkäisiä paikkoja, joten lento Amsterdamiin sujui ihan ilman Op:n jorinoita. Mutta ei kyllä ollut muitakaan juttukavereita kun toisella puolella istui englannninkieltä taitamaton vanhempi rouva ja toisella nuiva akka joka vain luki kirjaa. Onneksi oli elokuvia ja TV-sarjoja katsottavana.

Amsterdamissa sitten otettiin juna alle ja jolkotettiin keskustaan, ja siellä tietty punaisten lyhtyjen alueelle. Muutamassa baarissa käytiin ja kummastltiin kun kauniit neidot alusvaatteissaan pyytelivät kyläilemään. Ei menty!

Ja kun oi aika siirtyä takaisin lentoasemalle niin osoittautui ettei se niin helppoa ollutkaan. Katsoimme junan  laiturin näyttötaululta, mutta kun  siellä sitten seisoimme selvisi että se lähtee ihan jostain muualta. Pirun ulkomaalaiset!

Pääsiimme kuitenkin ajoissa jatkolennolle joka vei meidät takaisin isiemme maille. Olin Suomeen saapuessani valvonut noin 40 tuntia, ja se jo tuntuu vanhalla luissa. Kotona eteiseen riensi ensimmäisenä minua vastaan pikku prinsessamme Nötkötti, tuo ihana karvapallero, ja heti perässä kuningatar Lapskoussi. Sitä riemua! Minnakin heräsi ja vaati tarinoita matkalta, mutta oli pakko nukkua.

Oli ihanaa olla jälleen kotona!

Rakkautta on palata vaikka sydän jääkin maailmalle

-Nauri

Mainokset

2 Responses to Viimeinen päivä Buenos Airesissa

  1. Linda Salvia sanoo:

    Ihan tässä täti huokaisee helpotuksesta kun olet taas kotomaassa.

  2. Tarzan sanoo:

    Oletko koskaan lukenut sarjakuvaa ”Friijän veljekset maailmalla” (”Idiots abroad”)? Sinä saattaisit kissoinesi käydä Läski-Freddystä ja O-P Freewheelin Franklinistä. mutta minne hukkasitte Phineaksen?

    Oikeasti matkailu avartaa muutakin kuin lompakkoa. Matkakertomuksia oli hykerryttävää lukea.

    ROK

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: