Laumoittain Pariisin pimuja!

SUNNUNTAI

Nautimme maukkaan aamiaisen jo tutuksi tulleessa Vampyyribaarissa ( kinkkumunakas ja iso kuppi cappucinoa sekä tuoremehua ) jonka jälkeen suuntasimme kohti Moontmartren keskusta, Sacre Couria jota Mika kutsui ”sakreblööksi”. On se hassu…

Katselimme kauhun vallassa Montmarten juurelta kirkkoa ja tuhansia portaita jotka meidän tulisi helteessä kavuta. Ei paljoa hotsittanut! Onneksi Mika nokkelampana hoksasi köysiratavaunun joka sitten meidät ylös kuljetti ihan asevelihintaan.

ln3 ln4 ln5 ln6

Ylhäällä hoksasimme hauskan näköisen irkkubaarin, ja koska olimme Pariisissa oli meidän pakko mennä sinne! Hinnat huimasivat päätä, mutta kerrankos sitä. Kun ruumis oli ravittu, oli aika siirtää maalliset tomumajamme Herran huomaan.

Sacre Courin basilikaa alettiin rakentaa vuonna 1875, mutta se vihittiin käyttöön vasta I Maailmansodan jälkeen 1919.Se seisoo Pariisin korkeimmalla kohdalla, ja kyllä sieltä hienot näköalat onkin!

Sisällä kirkossa oli ihanan viileää ja kauhiasti porukkaa. Lisäksi siellä oli ”puhepoliiseja” jotka tulivat viereen suhisemaan jos puheen äänenkorkeus alkoi nousta häiritseväksi. Meille ei suhistu!

l-1 l-2 l-3 ln7 ln8 ln9

Sitten vain kiertelimme Montmartella jolla Sacre Cour sijaitsee. Montmartre, ”marttyyrien vuori” (mont des martyrs), on vuosisatojen ajan ollut taiteilijoiden suosiossa. Siellä ovat asuneet ja eläneet niin Pablo Picasso kuin Claude Monetkin, van Gogh, Chopin sekä monet muut.

Ja nyt siellä mellasti Nauri!

Mika osti vanhemmilleen taulun ja minä Minnalle jääkaappimagneetin. Sitten kävelimme alas kukkulalta ja painuimme syömään pieneen kuppilaan. Minä otin vuohenjuustopiirakan jossa oli jotain marjoja ja Mika jotain kanamössöä. Kumpikin oli oikein maukasta.

l-4 l-5 l-6 l-7 lpl1 lpl3

Sitten olikin jo iltapäiväoluuiden aika, ja ne nautittiin latinokortteleissa. Löysimme hauskan pienen opiskelijoiden täyttämän paikan jossa olut oli halpaa ja hyvää. Baariemännän kanssa juteltiin, ja kun hän kuuli että olimme Suomesta hän pinkaisi terassille ja raahasi pöytäämme kauniin eloveenatytön joka esitteli tsensä Siiriksi. Hän oli kauhavalta maailmalle lähtenyt neitonen joka oli asunut Australiassa ja Englannissa ja nyt päätynyt Pariisiin baarihommiin. Kovasti oli mukava tyttö, mutta emme voineet kauaa hänen kanssaan rupatella koska opiskelijoiden mekastus alkoi jo sattua korviin ja oli pakko paeta paikalta.

p,6 p,7

Halusin näyttää Mikalle aikoinaan Tommin kanssa löytämäni jazzpaikan Tennessee Baarin, mutta sehän oli sitten suljettu. Onneksi törmäsimme alkuasukkaaseen joka ohjasi meidät lähellä sijaitsevaan kippolaan jonka omistivat Tennesseen entiset omistajat. Siellä soi hillitty jazz ja japanilaiset tytöt kikattelivat ja ottivat kuvia baarista ja meistä. Tällä hetkellä jossain japanin kolkassa he esittelevät kuvia komeista viikingeistä kateellisille kavereilleen!

Kävimme myös irkkubaarissa syömässä. Minä söin Guinness stewin joka oli leivottu taikinann sisään. Mieletöntä herkkua! Mikakin jotain söi, mutten nyt muista mitä.

Kävimme myös katsomassa Notre damea iltavalaistuksessa, ja olihan se hieno!

p,1 p,2 p,3 p+1 p01 p03 pö8

Kävimme vieä syömässä crepsit hauskalta paistajapojalta. Sitten olikin jo aika ottaa taksi Vampyyribaariin yömyssylle. Siellä sitten kelailtiin lomamme seikkailuja. Paljon oli koettu, mutta huomenna pitäisi takaisin kotiin lentää. Mutta alkoikin kyllä olla jo Minnaa ikävä, pikku prinsessoistamme Lapskoussista ja Nöttkötistä puhumattakaan.

Tien toisella puolella oli lauma nuoria tyttöjä joista koetin ottaa kuvan. Kuva ei oikein onnistunut, mutta hetken päästä koko lauma oli pöydässämme ihmettelemässä miksi kuvasin heitä. Selitin harrastavani valokuvausta ja että he olivat nätteydessään loistava kuvauskohde. Imartelu ilmeisesti miellytti sillä he jäivät sitten kanssamme laseja kohottelemaan.

po5 po6 po8 poi poi2 poi3

Kauaa ei kyllä sitäkään oikein jaksanut vaan painuimme nukkumaan. Huomenna olisi vielä aikaa jotain tehdä ennen lentoa isiemme maille.

Rakkautta on ikävöidä armastaan Pariisin yössä pimulauman keskellä!

-Nauri

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: